Индийската легенда в тениса - Леандер Паеш обяви, че следващата

...
Индийската легенда в тениса - Леандер Паеш обяви, че следващата
Коментари Харесай

Тенис легенда окачва ракетата догодина

Индийската легенда в тениса - Леандер Паеш разгласи, че идната година ще бъде последната в кариерата му. 46-годишният деец стартира професионалната си кариера през 1991-а година, като досега е спечелил 18 трофеи на двойки мъже и смесени двойки в Големия шлем, както и бронзов орден на сингъл от Олимпийските игри в Атланта през 1996-а година.

В кариерата си, която се простира в три десетилетия, е завоювал 54 трофеи при дуетите и си е партнирал с повече от 100 състезатели, в това число с Григор Димитров. Също по този начин Леандер Паеш ще завърши като най-успешният състезател на двойки за Купа Дейвис, където има 43 победи в 56 мача.

"Искам да разглася, че 2020-а ще бъде моята прощална година като професионален тенисист. Гледам напред, а през идната последна година ще играя в някои определени шампионати, ще пътувам по света с екипа ми и най-вече ще се забавляваме дружно с почитателите ", написа Леандер Паеш в профила си в Туитър.

Най-успешният му тандем бе с неговия съотечественик - Махеш Бхупати, с който са спечелили 26 трофеи сред 1997-а и 2011-а година, включително и три от Големия шлем. Освен това е делил корта и с друга легенда, само че на дамския тенис – Мартина Хингис, с които завоюват също няколко значими купи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР