Chandrayaan-3: Индийският лунен спускаем Vikram изпраща снимки от близък план на Луната

...
Индийската космическа агенция публикува най-новите изображения на Луната, когато третата
Коментари Харесай

Индийската космическа агенция публикува най-новите изображения на Луната, когато третата й лунна мисия започва да се спуска към малко проучен южен полюс.

Снимките са направени от Vikram, спускаемият апарат на Chandrayaan-3, който започна последната фаза от своята мисия в четвъртък.

Викрам, който носи марсоход в корема си, трябва да кацне близо до южния полюс на 23 август.

Спускаемият апарат се отдели от задвижващия модул, който го пренесе близо до Луната, в четвъртък.

Черно-белите изображения показват близки планове от скали и кратери на повърхността на Луната. Една от снимките показва и задвижващия модул.

Chandrayaan-3 и руският Luna-25 са сред двата космически кораба, насочени към южния полюс на Луната и се очаква и двата да кацнат следващата седмица.

Луна-25 - първата мисия на Русия до Луната от 1976 г., когато беше част от Съветския съюз - беше изстреляна миналата седмица и се очаква да влезе в историята, като направи меко кацане на 21-ви или 22-ри август, само дни преди индийския тъчдаун. Ако успее, Chandrayaan-3 ще трябва да се задоволи с това, че е на второ място в достигането на южния полюс.

Кой ще спечели надпреварата на Русия и Индия до лунния Южен полюсПоследната мисия на Луната на Индия изпраща първи снимкиИсторическа мисия на Луната в Индия излита успешно

Индия обаче все още ще бъде едва четвъртата страна, постигнала меко кацане на Луната след САЩ, бившия Съветски съюз и Китай.

Индийската организация за космически изследвания (Isro) заяви в петък, че спускаемият модул е ​​започнал спускането си към по-ниска орбита.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР