Индийската корпорация за нефт и природен газ (ONGC) обмисля да

...
Индийската корпорация за нефт и природен газ (ONGC) обмисля да
Коментари Харесай

Индия иска да придобие продадени западни активи в Русия: Economic Times

Индийската корпорация за петрол и природен газ (ONGC) обмисля да закупи спомагателни дялове в съветски нефтени и газови залежи от западни компании, които възнамеряват да изоставен страната, заяви в четвъртък Economic Times (ET), базирайки се на осведомени с въпроса.

Този ход идва, макар че първата оферта на индийската компания за 50% дял на Shell в петролните полета Салим в Сибир не е била призната, настояват източниците.

" Войната няма да продължи постоянно, както и глобите. Трябва да създадем стъпки, с цел да осигурим енергийните си доставки ", споделя един от източниците. " Разбираме риска и сме подготвени да го поемем. "

 

ONGC обмисля да подаде предложения за 30-процентния дял на ExxonMobil в съветския план " Сахалин 1 " и за 27,5-процентния дял на Shell в плана " Сахалин 2 ". Тя към този момент има 20% дял в " Сахалин 1 ".

Източниците разкриха, че дружно с други индийски компании ONGC е провела предварителни диалози за евентуалното придобиване на 20% дял на BP в съветската Роснефт.

Големи западни петролни компании, като BP, Shell и ExxonMobil, наскоро оповестиха желанието си да прекратят активността си в региона на петрола и газа в Русия заради западните наказания.

 

Същевременно Индия продължава да купува съветски нефт и да търси дялове в съветски активи на по-ниски цени, поради обвързваните с това опасности.

 

Един от източниците, представен от ET, обаче споделя, че  " Купуването на съветски недопечен нефт е едно. В случай на усилване на глобите, можете да го върнете единствено след няколко месеца.
Но вложението в изследване на нови залежи може да има по-дълбоки последствия, в това число по-строги наказания от Запада. "

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР