Индийската компания BluArmor обяви, че пуска в продажба охладителна система

...
Индийската компания BluArmor обяви, че пуска в продажба охладителна система
Коментари Харесай

Евтин климатик за мотоциклетна каска

Индийската компания BluArmor разгласи, че пуска в продажба охладителна система за мотоциклетни шлемове. BluSnap се зарежда от акумулатори и вкарва леден въздух в каската.



Устройството наподобява много обемисто и явно утежнява аеродинамиката, само че преимуществата му в градски условия са повече от минусите. Освен това коства единствено $25.



BluSnap се състои от воден контейнер, дребен нагревател, електрическо вентилаторче и въздушен филтър. Системата употребява правилото на изпаряване на водата, с цел да духа леден въздух в лицето на моториста.



Според производителя BluSnap може да понижи температурата в шлема с сред 6 и 15 градуса според от влажността на околния въздух, което си е сериозен плюс в горещите летни дни. При проби в индийския гр. Ченай, прочут с влажния си климат, в каска с бюджетния климатик са измерени 25.2 градуса при 41 на сянка.



От BluArmor не споделят какъв брой тежи устройството, само че в случай че се съди по прикрепването с ластик, очевидно е много леко. Въздушният филтър има антибактериални свойства, а батерията устоя до 10 часа според от изискванията. Допълването на резервоара се предлага преди всяко пътешестване или на всеки 2 часа.





Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР