Индия забрани износа на лекарство за малария, което тества дали

...
Индия забрани износа на лекарство за малария, което тества дали
Коментари Харесай

Коронавирусът по света: Гърция задейства мерки в защита на икономиката

Индия забрани износа на лекарство за малария, което тества дали лекува и COVID-19. Американските управляващи реализираха единодушие за избавителен проект за стопанската система на стойност 2 трлн. $. Гърция задейства избавителните стопански ограничения.

" Дневник " следи онлайн разпространяването и резултатите от ковид по света. Новините от България четете тук.

Ключови моменти 09:35Индия забрани износа на евентуално лекарствоИндия забрани износа на лекарството за малания хидроксихлорохин, до момента в който специалисти тестват дали то би помогнало за лекуването на COVID-19. Засега няма утвърдени медикаменти и ваксини за мощно заразната болест. 1.3-милиардната страна е под 21-дневна обсада с вярата да се отбрани от разпространящия се по целия свят ковид.
09:30Маските в Европейски Съюз идват след две седмициМеждународни снабдители ще са подготвени да дават персонални защитни защитни средства против COVID-19 в границите на две седмици след самодейността на Европейската комисия за взаимно възлагане на публични поръчки, заяви институцията, съобщи EURACTIV.

" Навсякъде по света сега има голяма потребност от защитно облекло и здравно съоръжение. Поради това считаме за триумф, че Съвместната европейска самодейност за публични поръчки бе в положение да обезпечи съответни предложения от международния пазар в забележителен мащаб във допустимо най-кратък период ", сподели ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.09:30Гърция задейства ограниченията за икономикатаОт през вчерашния ден в Гърция стартира използването на ограниченията за икономическа поддръжка на компаниите и семействата, наранени от пандемията на новия ковид, оповестява " Катимерини ". В специфична електронна платформа работещите, чиито трудови контракти са били краткотрайно прекъснати, подават заявления за приемане на помощ от 800 евро.

Също по този начин банките започнаха да приканват компаниите и кредитополучателите да сключат съглашения за разсрочване на вноските по заеми - до септември за юридическите лица и за три месеца за физическите. Процедурата става по телефона, без да е належащо физическо наличие на кредитополучателите в банковите клонове.

Някои банки разсрочват вноските освен на правоимащите, които получават помощта от 800 евро, само че и на всички кредитополучатели, които са били постоянни платци до момента. Намаления на сумите за заплащане за всички консуматори разгласи гръцката държавна електрическа компания и други снабдители на електрическа енергия.

Правителството е почнало да възнамерява нов пакет за поддръжка за да включи още 20 - 25 % от компаниите - отвън тези 40 - 45 %, които към този момент са покрити от държавната поддръжка. Така през април общо 60 - 70 % от компаниите ще са в режим на подкрепяне.

Гръцкото министерство на финансите увери, че страната разполага с парични наличия за три месеца, без да се постанова да употребява буфера за ликвидност от 32 милиарда евро.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1010)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР