Индия вече е в състояние да разгроми Пакистан за по-малко

...
Индия вече е в състояние да разгроми Пакистан за по-малко
Коментари Харесай

Премиерът на Индия заговори за война с Пакистан: Може да ги разгромим за 10 дни

Индия към този момент е в положение да разгроми Пакистан за по-малко от 10 дни във всяка нова война със своя противник. Това сподели министър председателят Нарендра Моди.

Притежаващите нуклеарни оръжия прилежащи страни до момента са провели три войни и през предишния февруари се приближиха до четвърти спор след въздушни удари, провокирани от нахлуване против индийски войски в Кашмир.

Моди е подложен на напън след седмици на продължаващи митинги против нов закон за поданството, закъснение на стопанската система и вероятността да претърпи проваляне на изборите в Ню Делхи през идващия месец.

"Пакистан към този момент е изгубил три войни. На нашите въоръжени сили няма да са им нужни повече от 7-10 дни, с цел да накарат Пакистан да изчезне ", съобщи Моди в тирада пред военни във вторник.

Неговите мнения следват миналогодишния случай, когато индийски изтребител беше свален - а водачът хванат - от Исламабад след необичаен въздушен конфликт сред двете страни.

Носейки бейзболна шапка на Националния кадетски корпус по време на събитието в столицата, Моди съобщи, че новата мощ на Индия е с помощта на това, което той назова "присъщо за младежта мислене ".

Той сподели, че индийските удари против милиции в ръководената от Пакистан част на Кашмир и в самия Пакистан през 2016 година и предходната година, са доказателство за това.

"Това е " младежко мислене ". Ние организираме хирургически удари и нападаме терористи в домовете им ", сподели Моди.

Индия и Пакистан са водили три войни: през 1947, 1965 и 1971 година, а през 1999 година беше по този начин наречения Каргилски спор.

Моди сподели, че Пакистан продължава да води "прокси война " против Индия, като поддържа бойци в управлявания от Индия Кашмир, където десетки хиляди хора са починали през последните десетилетия.

Кашмир е разграничен сред Индия и Пакистан след сдобиването с самостоятелност от Англия през 1947 година През август държавното управление на Моди лиши индийския Кашмир от неговата частична автономност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР