Индия вчера започна да предлага ваксиниране с подсилваща доза на

...
Индия вчера започна да предлага ваксиниране с подсилваща доза на
Коментари Харесай

Индия позволи на всички пълнолетни подсилваща доза ваксина срещу COVID

Индия през вчерашния ден стартира да предлага имунизиране с подсилваща доза на имунизацията против КОВИД-19 на всички пълнолетни хора, само че безвъзмездни инжекции в държавните центрове ще получават единствено служащите от първата линия и хората на възраст над 60 години, съобщи Асошиейтед прес.

В свое изказване от петък индийското министерство на опазването на здравето прецизира, че хората ще могат да получат инжекция с " защитна доза " девет месеца след имунизиране с втора доза. Хората отвън двете предпочитани категории ще би трябвало да заплащат за подсилващата доза в частни институции.

По публични данни до момента в Индия с най-малко една доза на имунизацията против КОВИД-19 са били инжектирани към 96% от хората на възраст над 15 години и към 83% от хората са били инжектирани с две дози. В Индия програмата за инжектиране с подсилваща доза стартира през януари, като достъп до нея тогава имаха здравните служащи и служащите от първа линия, както и хората на възраст над 60 години със здравословни проблеми.

През последните седмици Индия регистрира внезапно намаляване на случаите на новозаразени с ковид и здравното министерство заяви за 1054 нови случая през последните 24 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР