Индия ще продължи да купува руски петрол, тъй като това

...
Индия ще продължи да купува руски петрол, тъй като това
Коментари Харесай

Признание: За Индия е изгодно да купува руски петрол

Индия ще продължи да купува съветски нефт, защото това е преференциално за страната, сподели през днешния ден индийският външен министър Субрахманям Джайшанкар след среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров, съобщи Ройтерс.

Индия се трансформира в най-големия покупател на съветски нефт след Китай, откакто западните страни се отхвърлиха да го внасят поради съветската инвазия в Украйна.

Индия е третият максимален вносител на нефт в света и обичаен съдружник на Русия. Тя не осъдила намерено съветската инвазия в Украйна.

" Наше главно обвързване е да подсигуряваме, че индийските консуматори ще имат най-хубавия вероятен достъп при най-изгодните условия до интернационалния пазар (на нефт и газ) ", сподели индийският министър. " В тази връзка виждаме по какъв начин връзките сред Индия и Русия се развиват на взаимноизгодна основа. Щом имаме полза от това, ще продължим да го вършим ", добави той.

Джайшанкар сподели, че тематиката за войната в Украйна е била главната в диалозите му с Лавров и Делхи и ще продължи да я разисква с Москва и в бъдеще. " Конфликтът в Украйна доминираше в нашите полемики. Ще продължим разискването на този въпрос и в бъдеще ", сподели в умозаключение индийският първи посланик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР