Индия ще предостави кредитна линия от 100 милиона долара на

...
Индия ще предостави кредитна линия от 100 милиона долара на
Коментари Харесай

Индия отпуска кредитна линия от 100 милиона долара на Малдивите


Индия ще даде кредитна линия от 100 милиона $ на Малдивите в поддръжка на планове за развиване, осведоми Асошиейтед прес. Това съобщи министър-председателят Нарендра Моди във вторник след диалози със своя сътрудник, президента Ибрахим Мохамед Солих.

Солих дойде в Индия в понеделник за четиридневно посещаване. Двете страни подписаха шест съглашения за усилване на съдействието в няколко области, в това число ръководство на бедствия, киберсигурност и жилища на налични цени.

Двамата водачи също по този начин означиха началото на строителството на плана Greater Male Connectivity Project, дълъг 6,74 километра (4,2 мили) мост и пътека, финансиран от Индия, който ще свърже столицата на нацията, Мале, с три други острова.

И двамата подчертаха значимостта на тесните връзки сред техните две страни като жизненоважни за мира и стабилността в района.

" Има възобновена мощ в другарските връзки сред Индия и Малдивите. Нашата непосредственост се усили ", сподели Моди, добавяйки, че макар провокациите, провокирани от пандемията Covid-19, съдействието сред двете страни се ускори.

Солих съобщи, че двамата водачи са разискали тероризма и нуждата от " възстановяване на морската сигурност и сигурност в района на Индийския океан ". Нито един от двамата не загатна Китай, само че изборът на Солих през 2018 година бележи смяна спрямо неговия предходник Абдула Ямин Абдул Гаюм, който разви близки връзки с Пекин в област, която Индия счита за собствен заден двор.

Индия е загрижена от склонността на Ямин към Китай, който се стреми да завоюва повече въздействие в Индийския океан. Бившият президент даде обещание поддръжка за китайската самодейност " Един пояс, веднъж ", като страната влага в доста инфраструктурни планове на Малдивите.

" Малдивите постоянно ще останат същински другар на Индия ", сподели Солих във вторник, добавяйки, че връзките сред двете ще бъдат " от най-голям приоритет ".

Посещението му следва известието, че ще се кандидатира за преизбиране през 2023 година Откакто пристигна на власт, президентът на Малдивите популяризира " политиката на Индия преди всичко " на своето държавно управление и даде обещание цялостна поддръжка за задълбочаване на връзките с Ню Делхи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР