Индия ще предостави 5 милиона метрични тона пшеница и 2,5

...
Индия ще предостави 5 милиона метрични тона пшеница и 2,5
Коментари Харесай

Индия предлага 5 млн. тона жито за успокояване на пазарите


Индия ще даде 5 милиона метрични тона пшеница и 2,5 милиона тона ориз на огромни консуматори като част от напъните за увеличение на доставките и стабилизиране на цените, сподели почитан държавен чиновник, представен от Ройтерс.

Вторият по величина консуматор на пшеница и ориз в света се пробва да усили доставките и да намали цените на двата съществени продукта посредством редица ограничения, в това число и налагане на ограничавания върху запасите от пшеница.

Страната разполага с задоволителни ресурси от пшеница и ориз, които държавното управление може да пусне на свободния пазар, с цел да стабилизира цените, сподели министърът на храните Санджив Чопра в сряда.

Към 1 август запасите от пшеница в държавните хранилища възлизат на 28,3 милиона метрични тона, което е нарастване от 26,6 милиона тона година по-рано.

" Хората натрупат пшеница в очакване цените да се повишат, само че би трябвало да осъзнаят, че правителството разполага с задоволително ресурси ", сподели Чопра.

Цените на едро на пшеницата в Индия скочиха до шестмесечен връх в сряда заради лимитираните доставки.

" Хората, участващи в търговията, не би трябвало да се пробват да се възползват от обстановката, като натрупат пшеница ", сподели той.

Индия обмисля понижаване или даже унищожаване на налога върху вноса на пшеница от 40% и понижаване на лимита за количеството ресурси от пшеница, които мелничарите и търговците могат да държат, сподели предходната седмица Чопра.
 Цената на зърното на международните тържища отскочи нагоре
Цената на зърното на международните тържища отскочи нагоре

Цената на царевицата се покачва, въпреки и по-малко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР