Индия ще предложи закон за забрана на криптовалутите, предаде Ройтерс,

...
Индия ще предложи закон за забрана на криптовалутите, предаде Ройтерс,
Коментари Харесай

Индия готви закон за забрана на криптовалутите

Индия ще предложи закон за възбрана на криптовалутите, съобщи Ройтерс, базирайки се на почитан представител на държавното управление.

Законът, който ще бъда измежду най-строгите ограничения против криптовалутите в света, ще криминализира притежанието, издаването, добива, търговията и прехвърлянията на криптовалути, изяснява източникът, осведомен с проекта.

Мярката е в сходство с държавната стратегия от януари, съдържаща апел за възбрана на цифровите монети като биткойна, с цел да може Индия да се концентрира върху построяването на рамка за основаването на публична цифрова валута.

Последните мнения на държавни представители дадоха очаквания на вложителите, че управляващите ще бъдат по-снизходителни към процъфтяващия криптопазар. Вместо това обаче този закон ще даде на притежателите на криптовалути период от шест месеца, с цел да унищожават тези си активи, в случай че не желаят да понесат тежки санкции.

Представителите на държавното управление са уверени, че законопроектът ще бъде утвърден, защото партията на премиера Нерендра Моди има удобно болшинство в Народното събрание.

Ако възбраната стане факт, Индия ще се трансформира в първата огромна стопанска система, криминализирала притежанието на криптовалути.

Биткойнът, който е най-популярната криптовалута в света, доближи рекордна стойност от 60 хиляди $ в събота, откакто от ден на ден институционални вложители започнаха да демонстрират интерес към криптовалутата. Към 10:10 ч. българско време през днешния ден биткойнът се търгува за 58 256,24 $.

В Индия, макар държавните закани за възбрана, размерите на транзакции с криптовалути порастват. Според неофициални калкулации 8 млн. вложители държат криптовалути на стойност 100 милиарда рупии (1,4 милиарда долара).

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР