Индия ще купува петрол от всички източници, които го предлагат

...
Индия ще купува петрол от всички източници, които го предлагат
Коментари Харесай

Индия купува нефт от всеки, който предложи най-ниските възможни цени

Индия ще купува нефт от всички източници, които го оферират на " най-ниските вероятни цени ". Това сподели министърът на петрола и природния газ в страната Хардип Сингх Пури, оповестява " Ройтерс ".

В момента Русия е най-големият снабдител на нефт за Индия. Страната се възползва от понижените цени , на които Москва предлага ресурсът откогато Западът наложи рестриктивните мерки поради войната в Украйна.

" Прозрачни сме, че ще купуваме нефт от където и да можем да го вземем, стига да бъде доставен до нашия пункт за импорт в нашите пристанища на допустимо най-ниската цена ", сподели министърът на петрола Хардип Синг Пури пред индийският ефирен канал ET Now.
 Индия и Русия разискват съглашение за свободна търговия
Индия и Русия разискват съглашение за свободна търговия

Русия е снабдител номер едно на недопечен нефт за Ню Делхи

Индия е третият по величина вносител и консуматор на нефт в света. Страната получава повече от 80% от своя нефт от чужбина.

На въпрос по отношение на търговията с рупии с Обединените арабски емирства , министърът сподели, че транзакциите в петролния бранш са минимални. Припомняме, че двете страни се споразумяха да улеснят търговията в рупии вместо в долари през юли.

" Имаме съглашение рупия-дирхам с Емирствата, само че транзакциите в петролния бранш са доста минимални ", сподели Хардип Сингх Пури.
 Индия срещу нови наказания на Г-20 против Русия
Индия срещу нови наказания на Г-20 против Русия

Съществуващите ограничения против Москва оказали отрицателно въздействие върху света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР