Индия ще достави 50 хиляди тона пшеница в Афганистан през

...
Индия ще достави 50 хиляди тона пшеница в Афганистан през
Коментари Харесай

Индия ще достави 50 хиляди тона пшеница в Афганистан

Индия ще достави 50 хиляди тона пшеница в Афганистан през територията на Пакистан при започване на идващия месец, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия " Аадж Так ".

По информация на индийската медия Делхи и Исламабад по дипломатически канали са съгласували дефинитивно въпроса по какъв начин индийската пшеница да бъде доставена в Кабул през пакистанска територия.

Преговорите сред Индия и Пакистан за преноса на индийската пшеница се водят от 19 октомври. През ноември предходната година министърът на външните работи в формираното от талибаните държавно управление на Афганистан Амир Хан Мутаки прикани Пакистан да позволи доставката през своя територия на филантропична помощ от Индия.

Страните са се договорили афганистански камиони, наети от организацията на Организация на обединените нации Световна стратегия по прехраната, да доставят пшеницата от Индия през територията на Пакистан. 1200 тежкотоварни транспортни средства ще са нужни за интервенцията, която може да продължи един месец.

По-рано Пакистан настояваше пшеницата да бъде превозена от пакистански камиони под флага на Организация на обединените нации. Индия не се съгласи и настоя да транспортира пшеницата със свои или афганистански камиони, като сподели, че пакистанското държавно управление не би трябвало да слага никакви условия за доставката на филантропична помощ.

В собствен коментар на разрешението за пренос на индийска пшеница за Афганистан, пакистанското министерство на външните работи съобщи, че решението не трябва да служи като казус за бъдещи доставки, защото Пакистан не разрешава потреблението на своята територия за индийско-афганистанска търговия в бъдеще.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР