Индия се опитва да получи по-големи отстъпки за руския петрол,

...
Индия се опитва да получи по-големи отстъпки за руския петрол,
Коментари Харесай

Индия преговаря за цена под $70 за барел петрол с Руската федерация

Индия се пробва да получи по-големи отстъпки за съветския нефт, с цел да компенсира риска от работа с производителя от ОПЕК+, защото други купувачи се отхвърлят от неговите артикули, съгласно източници, осведомени с въпроса, предава Bloomberg.

Южноазиатската нация търси съветски товари на цена под 70 $ за барел въз основата на доставка, с цел да компенсира спомагателни спънки като обезпечаване на финансиране за покупки в договарянията на високо равнище сред двете страни, съгласно източниците, които желаеха да не бъдат разпознати, защото полемиките са поверителни. Глобалният пример Brent сега се търгува покрай $105 за барел.

Както държавните, по този начин и частните рафинерии в третия по величина вносител на нефт в света са закупили повече от 40 милиона барела съветски недопечен нефт след нашествието в Украйна в края на февруари. Това е с 20% повече от потоците от Русия към Индия за цялата 2021 година, съгласно изчисленията на Bloomberg, основани на данни на министерството на търговията.

Индия, която внася повече от 85% от петрола си, е измежду дребното останали купувачи на съветски недопечен нефт, който е основен източник на приходи за Владимир Путин. Изпаряването на европейското търсене слага съветската петролна промишленост под съществено напрежение, като държавното управление предвижда, че износът може да спадне с до 17% тази година.

Вносът на съветски нефт в Индия не е под наказания, само че затягащите се интернационалните ограничавания в морските застраховки и натискът на Съединени американски щати върху Ню Делхи вършат търговията по-трудна. Засега министър-председателят Нарендра Моди не се поддава на западния напън да ограничи връзките си с Москва поради опцията да получи доста по-евтин нефт. Индия е и мощно подвластна от вноса на съветско оръжие.

Държавните рафинерии на Индия могат да поемат към 15 милиона барела месечно – към 10% от общия импорт – в случай че Русия се съгласи на ценовите отстъпки и изнесе нефт за Индия. Държавните преработвателни ще имат полза от такова съглашение съгласно осведомени с договарянията. Частни рафинерии като Reliance Industries и Nayara Energy нормално си обезпечават суровините независимо.

Индийското държавно управление не отговори навременно на имейл за коментар.

Русия се пробва да откри метод да поддържа износа към Индия – както посредством направления от Балтийско море, по този начин и от Далечния Изток, чиито води стават по-проводими през летните месеци.

Двете страни са разискали и опцията за отклоняване на част от суровия нефт през Владивосток. Макар че морският маршрут оттова е по-бърз, най-вероятно ще е обвързван с огромни разноски и логистични спънки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР