Индия планира да проведе ключов тест за своята пилотирана космическа

...
Индия планира да проведе ключов тест за своята пилотирана космическа
Коментари Харесай

Индия ще проведе решаващ тест за своята пилотирана космическа мисия „Гаганян“

Индия възнамерява да организира основен тест за своята пилотирана галактическа задача „ Гаганян “ още идващия месец, сподели шефът на плана Р. Хътън за Ройтерс.

Индийската организация за галактически проучвания (ISRO) сега образова четирима астронавти и се стреми да разшири групата за да организира повече пилотирани задачи в бъдещето, сподели Хътън.

Мисията „ Гаганян “ има за цел да създаде обитаема галактическа капсула, с която тричленният екипаж да бъде в орбита от 400 км за три дни, преди да се върне на Земята с планувано рухване в Индийския океан.

Индийската организация за галактически проучвания съобщи, че ще изследва способи за реализиране на дълготрайно човешко наличие в космоса, откакто задачата „ Гаганян “ приключи.

Екипът се стреми да тества своята система за избавяне на екипажа, която може да се употребява за катапултиране на астронавти при незабавни случаи. След това ще бъдат направени и други проби преди последната фаза на изстрелване, сподели Хътън. 

 „ Безопасността е най-важното нещо, което би трябвало да осигурим “, добави Хътън.

Около 90,23 милиарда индийски рупии (1,1 милиарда щатски долара) са отпуснати за задачата „ Гаганян “, която беше предшествана от кацането на кораба „ Чандраян-3 “ на Индийската организация за галактически проучвания на Южния полюс на Луната.

Въпреки че екипът на плана не е дал график, се чака задачата да бъде изстреляна от основния космодрум на страната в Шрихарикота преди началото на 2024 година

Индийската организация за галактически проучвания заяви, че нейният галактически център „ Викрам Сарабхай “ сполучливо е тествал системи за стабилизиране на модула на екипажа и безвредното понижаване на скоростта му при завръщане в атмосферата на Земята.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР