Индия планира да постигне нетни нулеви въглеродни емисии до 2070

...
Индия планира да постигне нетни нулеви въглеродни емисии до 2070
Коментари Харесай

Индия ще постигне нулеви нетни емисии до 2070 година

Индия възнамерява да реализира чисти нулеви въглеродни излъчвания до 2070 година, две десетилетия над периодите, посочени от учените като нужни за попречване на пагубни въздействия върху климата. Новината бе обявена от премиера на страната по време на климатичната конференция на Организация на обединените нации в Глазгоу.

Нарендра Моди отбрани Индия, разяснявайки, че се придържа към обещанията си за климата и означи, че хората на страната съставляват 17% от международното население, само че то е отговорно единствено за 5% от световните излъчвания, написа „ Ройтерс “.

Моди сподели на другите международни водачи, че делът на възобновимите енергийни източници в енергийния микс ще бъде повишен от към 38% предходната година до 50% до 2030 година.

Един от присъстващите на конференцията, поискал да остане неизвестен, изрази изненада от задачата за 2070 година, която е отвън чистата нулева цел на Китай – 2060 година.

Само преди седмица Индия, която все още е третият по величина замърсител с парникови газове в света след Китай и Съединени американски щати, отхвърли апелите за оповестяване на целева година за реализиране на чисти нулеви въглеродни излъчвания.

На този декор Англия, Европейският съюз и Съединени американски щати показват като своя цел 2050 година, като до този миг възнамеряват да отделят единствено количество парникови газове, които могат да бъдат всмукани от гори, култури, съвсем и зараждаща се технология „ за хващане на въглерод “.

Китай и Саудитска Арабия на собствен ред чакат реализиране на чисти нулеви въглеродни излъчвания до 2060 година.

Учените означават, че светът би трябвало да понижи на половина световните нездравословни излъчвания до 2030 година и да реализира нулеви до 2050 година, с цел да избегне по-лоши резултати, свързани с климатичните промени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР