Индия отхвърли призивите да обяви цел за постигане на нулеви

...
Индия отхвърли призивите да обяви цел за постигане на нулеви
Коментари Харесай

Индия отхвърли призивите да обяви цел за постигане на нулеви въглеродни емисии

Индия отхвърли апелите да разгласи цел за реализиране на нулеви въглеродни излъчвания. Делхи разгласи, че е по-важно светът да начертае път за намаляването им и за отбягване на рисково повишаване на световната температура, съобщи Ройтерс.

Индийският секретар по въпросите на околната среда Рамешвар Прасад Гупта сподели пред кореспонденти, че оповестяването на чиста нула не е решението на климатичната рецесия.

" По-важното е какъв брой въглерод ще изхвърлите в атмосферата, преди да постигнете чистата нула " , съобщи той.

Индия, третият по величина производител на парникови газове в света след Китай и Съединени американски щати, е под напън на идната конференция за климата на Организация на обединените нации в Глазгоу да разгласи проекти за превръщането си във въглеродно неутрална страна до или някъде към средата на века.

Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз си сложиха за цел датата 2050 година за реализиране на чиста нула, от който миг нататък те ще създават единствено количество парникови газове, което да може да бъде погълнато от гори, растителни култури, почви и намиращите се към момента в зродиш " технолoгии за хващане на въглерод ".

Светът ще би трябвало да закрие близо 3000 въглищни централи преди 2030 година, с цел да има късмет да задържи повишението на температурата в границите на 1.5 градуса, съгласно проучване на климатичния мозъчен концерн " Транзишън Зиро " (Transition Zero), представено от Ройтерс.

" Логичният извод е, че половината от това изпитание ще би трябвало да бъде направено от Китай ", сподели аналитикът от организацията Мат Грей, който е и създател на отчета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР