Индия одобри 650 млн. долара за покупката на шест американски

...
Индия одобри 650 млн. долара за покупката на шест американски
Коментари Харесай

Индия купува американски хеликоптери за 650 млн. долара

Индия утвърди 650 млн. $ за покупката на шест американски щурмови хеликоптери на корпорацията " Боинг ".

В рамките на огромна оръжейна договорка през 2015 година Ню Делхи към този момент закупи 22 машини " Апачи ", в този момент желае още шест. Новопоръчаните хеликоптери ще са с цялостно бойно съоръжение и са предопределени за армията, предава БГНЕС.

Предишните 22 " Апачи ", които са въоръжени с ракети " Хелфайър " и " Стингър ", бяха закупени за замяна на остарелия хеликоптерен флот на индийските войски.

Индийската войска за първи път ще бъде въоръжена с щурмуви хеликоптери и експерти допускат, че те ще бъдат употребявани за интервенции по разположените високо в планините държавни граници - изключително по източната си граница с районния й противник Китай.
Ню Делхи и Пекин са затънали в напрегната невъзможност над стратегическото плато в Хималаите, където стотици индийски и китайски бойци се дебнат повече от три месеца.

Индия - най-големият вносител на въоръжения в света - влага десетки милиарди в обновяването на въоръженията си от руската ера, с цел да се опълчи на дългогодишните териториални разногласия със съседите си, които разполагат и с нуклеарно оръжие.

Индия е подписала няколко покупко-продажби за огромни суми, откогато министър-председателят Нарендра Моди пристигна на власт през 2014 година През април тя подписа военна договорка с Израел на стойност близо 2 милиарда $.

През последните години Индия се обръща за покупка на въоръжения от ден на ден към Съединените щати и Франция, вместо към обичайния си съдружник Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР