Индия, Непал, Шри Ланка и Мианмар. С по една 15-килограмова

...
Индия, Непал, Шри Ланка и Мианмар. С по една 15-килограмова
Коментари Харесай

Приключение по време на пандемия: Азиатското пътешествие на Алекс и Мартин

Индия, Непал, Шри Ланка и Мианмар. С по една 15-килограмова раница за 4 месеца из потайностите на света потеглят Алекс и Мартин. Някои вечери спят на дюшек, някои дни нямат топла вода, с която да се изкъпят. За приключението си по време на пандемията те описаха в предаването „ Тази събота “.

Двамата споделиха, че това пътешестване ги е трансформирало – в този момент са доста по-спокойни, по-уверени и позитивно настроени в всекидневието си.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Идеята беше да е за по-дълго от това, което се случи. Самият проект се зароди година и половина преди да заминем. Самата подготовка много се проточи, трябваше да приключим, тъй като и двамата бяхме студенти. Планувахме да пътуваме най-малко една година, само че коронавирусът ни върна “, описа Мартин.

Снимка: btvnovinite.bg

Когато новината за световното разпространяване на ковид доближава до тях, те се намират в Шри Ланка и са изправени пред избора да се приберат в България или да останат и самоизолират в някоя страна в района.

Снимка: btvnovinite.bg

На края съумяват да се приберат с полет до Швейцария и помощта на посланика ни във Виетнам, само че са безапелационни, че ще продължат пътешествието си.

Вижте още във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР