Индия не планира да налага никакви мерки за ограничаване на

...
Индия не планира да налага никакви мерки за ограничаване на
Коментари Харесай

Напрежението между Индия и Канада не се очаква да застраши търговските им отношения

Индия не възнамерява да постанова никакви ограничения за ограничение на вноса или вложенията от Канада, макар дипломатическотo напрежение сред двете страни . Това оповестиха двама високопоставени държавни източници в Ню Делхи, оповестява " Ройтерс ".

Припомняме, че Канада твърди, че Сингх Ниджар покрай Ванкувър през юни.

Вчера Канада изтегли 41 свои дипломати от Индия и по-рано спря договарянията за търговски контракт с Индия.

Въпреки че чиновници както от Индия, по този начин и от Канада ще се опитат да разрешат дипломатическия спор, държавното управление на Индия няма проекти да постанова ограничавания върху вноса или вложенията от Отава, споделиха двама източници, които отхвърлиха да бъдат именувани , защото не са упълномощени да приказват пред медиите. Според тях политическата блъсканица по въпроса и влошените дипломатически връзки няма да прелеят в двустранен търговски спор или да повлияят на вложенията.
 Индия: Председателят на канадския Сенат ще пропусне срещата на Г-20 в Ню Делхи
Индия: Председателят на канадския Сенат ще пропусне срещата на Г-20 в Ню Делхи

Отношенията сред двете страни към момента са обтегнати

Връзките сред Ню Делхи и Отава внезапно се утежниха, откакто министър-председателят Джъстин Трюдо съобщи през септември, че неговите разследващи организации преследват достоверни обвинявания, свързващи индийски сътрудници с стрелбата по сикхски сепаратистки водач в Канада.

за ролята ѝ в убийството на Хардип Сингх Ниджар, който беше убит пред сикхски храм през юни в Съри, предградие на Ванкувър с огромно сикхско население.

Индия внася от Канада поташ, леща и енергийни артикули като въглища и брикети . Износът на Индия за Канада включва потребителски артикули, дрехи и инженерни артикули като авточасти, съоръжение за самолети и електронни детайли . Двустранната търговия сред Канада и Индия доближи 8 милиарда $ през 2022 година

Канада е вложила повече от 3,6 милиарда $ в Индия , като над 40% от тях са в услуги и инфраструктура, съгласно Invest India.  Не е имало спиране на вноса от Канада и това евентуално ще продължи, споделиха двамата държавни източници.

Въпреки че продажбите на канадска леща в Индия се забавиха предишния месец заради опасения по отношение на дипломатическия спор, Ню Делхи не е изискал от вносителите да се въздържат от закупуване на стоката от Отава.
 Канада отхвърля да изтегли дипломатите си от Индия
Канада отхвърля да изтегли дипломатите си от Индия

Убийството на сикхски водач докара до напрежение сред страните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР