Индия, която е вторият световен производител на пшеница след Китай,

...
Индия, която е вторият световен производител на пшеница след Китай,
Коментари Харесай

Индия налага ограничения за износа на брашно

Индия, която е вторият международен производител на пшеница след Китай, ще наложи нови ограничавания за износа на брашно, с цел да отбрани вътрешния си пазар, заяви Главната дирекция за външна търговия, представена от Франс прес.

Занапред експортьорите на брашно ще би трябвало да получават авансово позволение от държавното управление. Целта е да бъдат предпазени качеството и вътрешните цени, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Нарушенията в международното доставяне с пшеница и пшенично брашно доведоха до появяването на доста нови участници на пазара и провокира съмнения на цените и вероятни проблеми с качеството, изясняват индийските управляващи. Те допълват, че е наложително да се запази качеството на износа на пшенично брашно от страната.

Индия забрани през май всевъзможен експорт на пшенично зърно без позволение от държавното управление, което в допълнение увеличи цените на международните пазари. Пшеницата е водещата зърнена просвета в Индия. Миналата година реколтата от жито в 1,4-милиардната страна беше изключителна и доближи 109 милиона тона, от които към 7 милиона тона бяха изнесени.

Тази година интервал на мощни горещини през март и април докара до спад с към 5 % на индийската годишна продукция от пшеница, което провокира опасения от дефицит на вътрешния пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР