Индия, която е домакин на Г-20, не иска Групата да

...
Индия, която е домакин на Г-20, не иска Групата да
Коментари Харесай

Индия против нови санкции на Г-20 срещу Русия

Индия, която е хазаин на Г-20, не желае Групата да разисква спомагателни наказания против Русия за нашествието ѝ в Украйна. Това обявиха шестима високопоставени чиновници на индийското държавно управление, представени от " Ройтерс ".

Финансовите министри на страните от Групата ще се срещнат в коридорите на основна среща на Г-7 на следващия ден, в навечерието на първата годишнина от войната. Вчера японският министър на финансите уточни, че ще бъдат разисквани ограничения против Русия.

Източниците, които са взели участие в срещата на Г-20 на финансовите министри и шефовете на централните банки тази седмица, оповестиха, че ще бъде разисквано макроикономическото влияние на войната. Те обаче означиха, че Индия не желае да се обмислят спомагателни дейности против Русия.

" Индия няма предпочитание да разисква или поддържа спомагателни наказания против Русия по време на Г-20. Съществуващите наказания против Русия оказаха отрицателно въздействие върху света ", акцентира един от източниците.

Друг добави, че глобите не са въпрос на Г-20: " Г-20 е стопански конгрес за разискване на въпроси, свързани с растежа ".

По-рано индийският външен министър С Джайшанкар съобщи, че войната е засегнала непропорционално по-бедните страни чрез повишаване на цените на горивата и храните. През последните месеци съседите на Индия - Шри Ланка, Пакистан и Бангладеш - желаеха заеми от Международния валутен фонд, с цел да се оправят с икономическите проблеми, породени от пандемията и войната.

Индийският външен министър уточни, че отношенията на Индия с Русия са " извънредно постоянни през цялата турбуленция в международната политика ".

Вчера заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо съобщи, че Вашингтон и неговите съдружници възнамеряват през идващите дни да наложат нови наказания и надзор върху износа. Те биха били ориентирани към покупката от Русия на артикули с двойна приложимост, като хладилници и микровълнови печки, които биха ѝ помогнали да обезпечи полупроводниците, нужни за армията ѝ. Санкциите също по този начин ще целят възпрепятстването на преноса на нефт и други лимитирани артикули през граничещите страни.

Адейемо добави, че чиновници от коалиция, включващи над 30 страни, ще предупредят компании, финансови институции и физически лица, които към момента вършат бизнес с Русия, че са изправени пред наказания, в случай че продължат да го вършат.

Правителството на индийския министър председател Нарендра Моди не подлага на критика намерено Москва за нахлуването ѝ в Украйна, а вместо това приканва за диалог и дипломация за преустановяване на войната. Индия рязко увеличи покупките на нефт от Русия, която е и най-големият ѝ снабдител на отбранителна техника.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР