Индия, която е домакин на Г-20, не иска Групата да

...
Индия, която е домакин на Г-20, не иска Групата да
Коментари Харесай

Индия против нови санкции на Г-20 срещу Русия

Индия, която е хазаин на Г-20, не желае Групата да разисква спомагателни наказания против Русия за нашествието ѝ в Украйна. Това обявиха шестима високопоставени чиновници на индийското държавно управление, представени от " Ройтерс ".

Финансовите министри на страните от Групата ще се срещнат в коридорите на основна среща на Г-7 на следващия ден, в навечерието на първата годишнина от войната. Вчера японският министър на финансите уточни, че ще бъдат разисквани ограничения против Русия.

Източниците, които са взели участие в срещата на Г-20 на финансовите министри и шефовете на централните банки тази седмица, оповестиха, че ще бъде разисквано макроикономическото влияние на войната. Те обаче означиха, че Индия не желае да се обмислят спомагателни дейности против Русия.

" Индия няма предпочитание да разисква или поддържа спомагателни наказания против Русия по време на Г-20. Съществуващите наказания против Русия оказаха отрицателно въздействие върху света ", акцентира един от източниците.
 Русия изиска от Индия над 500 продукта за основни браншове
Русия изиска от Индия над 500 продукта за основни браншове

Западните наказания задъхват индустрията на страната

Друг добави, че глобите не са въпрос на Г-20: " Г-20 е стопански конгрес за разискване на въпроси, свързани с растежа ".

По-рано индийският външен министър С Джайшанкар съобщи, че войната е засегнала непропорционално по-бедните страни посредством повишение на цените на горивата и храните. През последните месеци съседите на Индия - Шри Ланка, Пакистан и Бангладеш - желаеха заеми от Международния валутен фонд, с цел да се оправят с икономическите проблеми, породени от пандемията и войната.

Индийският външен министър уточни, че  са " извънредно постоянни през цялата турбуленция в международната политика ".
 Съединени американски щати предизвести Индия да не се сближава с Русия
Съединени американски щати предизвести Индия да не се сближава с Русия

Цената и следствията за тях от прекосяването към по-ясно стратегическо координиране с Русия ще бъдат обилни и дълготрайни

Вчера заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо съобщи, че Вашингтон и неговите съдружници възнамеряват през идващите дни да наложат нови наказания и надзор върху износа. Те биха били ориентирани към покупката от Русия на артикули с двойна приложимост, като хладилници и микровълнови печки, които биха ѝ помогнали да обезпечи полупроводниците, нужни за армията ѝ. Санкциите също по този начин ще целят възпрепятстването на преноса на нефт и други лимитирани артикули през граничещите страни.

Адейемо добави, че чиновници от коалиция, включващи над 30 страни, ще предупредят компании, финансови институции и физически лица, които към момента вършат бизнес с Русия, че са изправени пред наказания, в случай че продължат да го вършат.

Правителството на индийския министър председател Нарендра Моди не подлага на критика намерено Москва за нахлуването ѝ в Украйна, а вместо това приканва за разговор и дипломация за преустановяване на войната. Индия внезапно, която е и най-големият ѝ снабдител на отбранителна техника.
 Лавров се надява Индия да помогне за заобикаляне на глобите
Лавров се надява Индия да помогне за заобикаляне на глобите

Руският външен министър е на посещаване в азиатската страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР