Индия иска да купува от Русия не само петрол и

...
Индия иска да купува от Русия не само петрол и
Коментари Харесай

Дружбата на Русия и Индия застана на високотехнологични релси

Индия желае да купува от Русия освен нефт и петролни артикули в рекордни количества. Сега индийците желаят да създават комфортни влакове за дълги дистанции за личния си пазар дружно с съветска компания. Русия ще помогне с технологии, а Индия ще помогне с растежа на нашия високотехнологичен експорт. Освен това тази договорка ще ни отвори пътя за завземане и на други незападни пазари.

Руският “Трансмашхолдинг ” и дъщерното сдружение на индийските железници “Рейл Вигас Нигам Лимитед ” (РВНЛ) подписаха акционерно съглашение, се споделя в изказване на съветския холдинг. Споразумението планува основаването на взаимно дружество “Кинет Рейлуей Солюшънс ”, което ще осъществя план, включващ доставка и следваща поддръжка на влакове “Ванде Бхарат ” за потребностите на индийските железници. В същото време индийската страна ще има 25%, съветската страна - 75% от създаваното взаимно дружество.

По-рано през март “Трансмашхолдинг ”спечели най-големия търг в историята на железниците " за 6,5 милиарда $, което включва доставка на мотриси през идващите четири години и 35 години услуга ". И в този момент съглашението е подписано.

За компанията това е първото влизане в Индия, което открива огромни вероятности за интернационално съдействие, споделя Кирил Липа, общоприет шеф на “Трансмашхолдинг ”.

Това руско-индийско взаимно дружество ще би трябвало да създаде 120 електрически влака за дълги дистанции (16 вагона всеки) с траверси “Ванде Бхарат ” за 1,7 милиарда $.

Докато западните компании прекъсват взаимни предприятия с съветски сътрудници, закриват или продават бизнеса си в Русия, като немския “Сименс ” или западните автомобилни марки, източните сътрудници, в противен случай, отварят опция за нахлуване на съветския пазар.

И това се отнася освен за китайските марки коли, каквито към този момент има десетки в Русия. Индийските железници откриха в лицето на съветската компания съвременни технологии и в същото време „ по-вкусна “ цена.

Защо Индия въобще трябваше да търси сътрудник за производството на пътнически влакове за дълги дистанции? Високоскоростните влакове “Ванде Бхарат Експрес ” към този момент се създават в Индия от 2019 година и са в чудесно обслужване на индийските железници.

„ Въпреки това, това са дневни влакове, които са предопределени за къси пътувания. Те свързват огромните индийски градове, които се намират на разстояние по-малко от ден един от различен. В Индия обаче има градове, дистанцията сред които е доста, а пътуването лишава повече от един ден и изисква повече комфорт. А Русия има дълготраен опит в основаването на преносим състав за дълги пътувания, тъй че не е изненадващо, че нашият опит заинтересува индийската страна “, споделя Дмитрий Баранов, водещ специалист на “Финам Мениджмънт ”.

Неслучайно Русия завоюва индийския търг, обединявайки се с индийската страна. „ Технологиите за пътническо вагоностроене в Русия напреднаха доста през последните 30 години. Следователно търгът беше извоюван. Освен това западните аналози се оферират доста по-скъпо “, отбелязва Денис Перепелица, шеф на Федералния методически център за финансова просветеност, доцент в катедрата по международни финансови пазари и технологии в Руския стопански университет “Плеханов ”.

За съветската страна това съглашение обезпечава както стопански, по този начин и геополитически изгоди. Първо, този план ще разреши да се заредят съществуващите мощности на “Трансмашхолдинг ” и да се разшири производството. Второ, облагите от експортни продажби ще порастват, споделя Перепелица. Освен това става дума за експорт на комплицирани високотехнологични артикули, който управляващите желаят да усилят.

„ Индийският железопътен пазар е един от най-големите в света, тъй че сходна поръчка е освен печеливша, само че и стратегически значима от геополитическа позиция. Това е имиджов план за Русия, който ви разрешава да навлезете на нови пазари на продажби и да укрепите позициите си във вагоностроенето “, споделя Перепелица.;

Този контракт ще разреши да се прокарат локални технологии както на индийския пазар, по този начин и на азиатския пазар като цяло, както и да се изнесат други локални артикули на локалния пазар, да се сключат нови контракти, показва Баранов. От друга страна, Русия може да откри в Индия снабдители на разнообразни елементи и съставни елементи за своето съветско произвеждане, прибавя той. След отдръпването на “Сименс ”, с която съветските компании си сътрудничат от няколко десетилетия, тази синергия с индийската промишленост може да бъде доста потребна.

Освен това Русия може да стартира да превзема и други незападни пазари. „ Железниците са доста значим детайл от транспортната инфраструктура и явно ще бъдат търсени от разрастващите се стопански системи на Азия, Африка и Латинска Америка. Русия, участвайки в такива планове, може да обезпечи развиването на вагоностроителната промишленост в страната, да сътвори спомагателни работни места и спомагателни доходи за съветския бюджет “, споделя Денис Перепелица.

Индийската страна също печели от този план. „ Индия ще придобие нови технологии, въз основата на които ще развие други сегменти от националната машиностроителна промишленост. Освен това създаденият преносим състав, след облекчаване на потребностите на индийските железници, може да бъде доставен и в други страни, което ще усили приходите в бюджета на страната. И най-после, Индия може да предложи на съветската страна разнообразни промишлени артикули, които ще укрепят позициите й на вътрешния пазар и ще усилят приходите от експорт. И като цяло този контракт ще спомогне за подсилване на връзките сред Русия и Индия, за повишение на техните позиции измежду софтуерните сили “, споделя Дмитрий Баранов.

През последната година и половина Русия съумя доста да усили износа на нефт и петролни артикули за Индия по море, макар че предходните доставки бяха нищожни. И като цяло, нововъзникващият индийски пазар с голямо население е същинска златна мина. В резултат на това през петте месеца на тази година Русия за първи път влезе в тройката на най-големите търговски сътрудници на Индия: търговията набъбна до 27,1 милиарда $. И има голям капацитет за напредък, в това число от вноса от Индия, който към момента е релативно дребен.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР