Индия и Пакистан за първи път ще участват в съвместни

...
Индия и Пакистан за първи път ще участват в съвместни
Коментари Харесай

Индия и Пакистан с първи съвместни военни учения благодарение на ШОС

Индия и Пакистан за първи път ще вземат участие в взаимни военни учения , които са в границите на Шанхайската организация за съдействие (ШОС), оповестява индийският ежедневник The Economic Times.

Ученията, които са за битка с тероризма и ще бъдат извършени в Урал, Русия, могат да послужат като мярка за създаване на доверие сред Ню Делхи и Исламабад.

Страните членки на районната организация ще вземат участие в взаимните игри - " Peace Mission 2018 ", за поощряване на взаимно доверие, съдействие, съгласуваност против терористични закани и поддържане на районния мир и непоклатимост, разкриха източници.

Днес и на следващия ден ще се организира 18-ата среща на върха на ШОС в китайския град Циндао.

Последните военни учения на ШОС се организираха в Киргизстан през септември 2016 година

Игрите през 2018 година ще бъдат първите сред Индия и Пакистан , откогато станаха пълноправни членки на организацията през 2017 година

Също по този начин двете страни за първи път дружно ще вземат участие в учения , макар че армиите им преди са работили в мироопазващи задачи на Организация на обединените нации.

Заплануваните за тази година учения ще се проведат на полигона " Чебаркулски " в планините Урал. Началниците на генщабовете на страните членки на ШОС ще проведат среща по време на ученията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР