Индия е страна, която е изключително различна като култура и

...
Индия е страна, която е изключително различна като култура и
Коментари Харесай

Защо мъжете в Индия се държат за ръце по улиците

Индия е страна, която е извънредно друга като просвета и полезности от европейските страни. По тази причина има някои много огромни разлики в държанието на хората, които постоянно ни шокират, когато разберем за тях. Една такава разлика е фактът, че мъжете в Индия се държат за ръце по улиците и то не тъй като са с друга полова ориентировка.

Когато за първи път това ги видяхме на плажа в Керала, първата ми мисъл бе: „ Гейове ли са? “ Млади момчета, ходещи, държащи се за ръце и то толкоз повърхностно и безметежно, написа българка, посетила азиатската страна, предават от pochivka.blitz.bg. След това още една „ двойка “ и още! Мислех си: „ Боже, къде сме попаднали! “

А до тях няколко момчета се къпят в морето: скачат едно върху друго, прегръщат се, натискат… Майко блага! Явно бях толкоз неподготвена за тълпи гейове на елементарен туристически плаж, че съвсем започнах да изпадам в суматоха: „ Ааааа!!! Защо до момента не прочетох нищо по въпроса на никое място? Това е просто призрачен сън! “

По-късно когато видяхме солидни мъже да се разхождат по улиците на града, прегръщайки се и държейки се за ръце, разбрах, че тук очевидно нещо не е наред, това не е някакъв Тайланд, а обичайна страна Индия! И взех решение да ревизира в Google.

Оказа се, че това е тъкмо избран метод на другарство при тях. Държенето за ръка значи извънредно доверие, мощно другарство, почитание, цялостна прочувствена непосредственост! Както се оказа, този бит е бил постоянно срещан от антични времена освен измежду индийците, само че и измежду пакистанци, араби и евентуално даже в други страни! По някаква причина този миг изцяло не се отразява в медиите, на туристическите уеб сайтове и малко на брой са чували за него. И тогава неподготвените туристи изпитват „ културен потрес “.

Но има и различен забавен миг: в случай че това е изцяло антична традиция, за какво не видях такова нещо в рибарското населено място на плаж Черай? Нито един път за 1,5 месеца? А в туристическата Варкала – колкото желаете и на всяка стъпка? Може би въпреки всичко не е толкоз антично и обичайно?

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР