Индия е сред най-големите държави в света и втора по

...
Индия е сред най-големите държави в света и втора по
Коментари Харесай

Изобретения от Индия, които могат да променят света

Индия е измежду най-големите страни в света и втора по брой на популацията. Като такава, тя кипи от креативност и иновация. Именно тук се организира първата интервенция по премахване на перде на око, от тук води началото си и концепцията за нулата. С фокус върху сегашното, този материал ще ви показа пет страхотни нововъведения, които могат да оказват помощ на хората от целия свят.

Зелен живот – улици, основани от пластмаса

Подобно на доста страни и Индия се бори с голямото количество пластмасови боклуци. Професорът по химия Раджагопалан Васудеван създаде метод, по който да прекатурва този вид материали в сурогат на битума – главната съставна част в асфалта, употребен при полагането на пътища. Известен като „ Човекът-пластмаса “, гениалното откритие на Васудеван към този момент е намерило приложение в близо 5000 км пътища из 11 щата в Индия.

Образование – картонени кутии се трансформират в бюра

В селските региони на Индия ресурсите са извънредно лимитирани. Училищата са може би най-засегнати. Повечето деца нямат естествени бюра, на които да седнат, а това от своя страна затруднява образователния развой, утежнява позата и зрението им. Маркетинговата компания DDB India и организацията с нестопанска цел Aarambh сътвориха така наречен Help Desk – бюро, направено от остарял картон. То извършва ролята и на куфарче, в което малчуганите могат да носят пособията си. Струва едвам 20 рупии (т.е. към 55 стотинки), с цел да се създаде. Help Desk може умерено да откри приложение и в други страни по света.

Език – дишане се преобразува в говорима тирада

На 16-годишна възраст Арш Шах Дилбаги сътвори бюджетно устройство (не повече от 80 долара), наречено Talk. То разрешава на хората с повреден диалект да поддържат връзка обикновено с всички останали. Изобретението е основано на смяната в човешкото дишане, употребявайки морзовата писменост. Комуникаторът проучва вдишванията и издишванията и ги преобразува в електрически сигнали. Впоследствие микропроцесор ги интерпретира и преобразува в думи. Те, от своя страна, се предават на втори микропроцесор, който ги трансформира в тирада на всевъзможен език.

Научете и за останалите забавни нововъведения от Индия на страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР