Индия е привикала посланика на Пакистан в страната, протестирайки срещу

...
Индия е привикала посланика на Пакистан в страната, протестирайки срещу
Коментари Харесай

Ново напрежение между Индия и Пакистан

Индия е привикала посланика на Пакистан в страната, протестирайки против неотдавнашния апел на пакистанския външен министър Шах Мехмуд Куреши към кашмирския политик Мирваиз Умар Фарук, който е ръководител на политическия алианс Конференция на всички партии Хюрият.

Делхи предизвести Исламабад за вероятни последствия, в случай че поддържа контакти с политици в Кашмир , които поддържат независимостта на региона от Индия.
 Ръст на конфликтите сред Индия и Пакистан в Кашмир
Ръст на конфликтите сред Индия и Пакистан в Кашмир

Най-малко 500 000 индийски бойци са мобилизирани в Кашмир

Кашмирският политик е началник на политически алианс, наименуван Конференция на всички партии Хюрият, който пази независимостта на щатите Джаму и Кашмир според правото на самоопределяне.

Индийският външен министър Виджай Гокхале упрекна Пакистан в опит да подкопае индийската териториална целокупност и да се намеси във вътрешните работи на страната.

" Посланикът беше предупределен, че запазването на сходно държание от страна на Пакистан ще има последствия ", се споделя в изказване на индийското външно министерство.

Пакистан отговори на изказванията на Индия, като съобщи, че Исламабад постоянно е поддържал контакт с висши кашмирски политици и че няма нищо ново по отношение на апела на външния министър към Мирваиз Умар Фарук.

Фарук е кашмирски набожен водач и ръководител на Конференция на всички партии Хюрият, която включва 26 политически, обществени и религиозни организации, защитаващи независимостта на щатите Джаму и Кашмир в Индия.

Индия и Пакистан, както и Китай имат териториални искания към Кашмир от 1947 година Щатът понастоящем е разграничен сред трите страни, като така наречен линия на надзор служи като фактическа граница сред следените от Индия и Пакистан елементи от района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР