Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19. Днес бяха

...
Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19. Днес бяха
Коментари Харесай

Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19

Индия е новият епицентър на пандемията от COVID-19. Днес бяха регистрирани рекорден брой нови случаи - над 150 хиляди. В отговор на това, в страната стартира " фестивал на имунизацията ". Франция също възнамерява да форсира имунизацията от понеделник.

С разгарянето на болестта в Индия бяха регистрирани 839 смъртни случая за последното денонощие, което е петмесечен връх. Това принуди управляващите да наложат строги ограничавания в придвижването на хората и затваряне на магазини през този уикенд. Много градове опустяха.

В същото време по апел на премиера Нарендра Моди стартира четиридневна акция, наречена фестивал на имунизацията. Властите се хвалят, че ваксинирането на популацията върви с най-бързи темпове в света, като Индия надминава Съединени американски щати и Китай. За 85 дни са поставени над 100 милиона дози Но някои щати оповестяват за дефицит на ваксини.



Франция претърпява трета национална карантина и също форсира имунизирането. Срокът сред двете дози на иРНК имунизациите се удължава от четири на шест седмици, с цел да се обзет повече хора.

Здравният министър Оливие Веран сподели, че темповете на заразяване понижават, само че е рано да се отхлабят ограниченията.

В Нидерландия направиха опит с отваряне на лунапарк - за първи път от месеци. Бяха пуснати 2000 билета онлайн, само че всеки клиент над 12 години трябваше да си направи тест за ковид. Продадени са 75% от билетите и това демонстрира, че не всички хора са подготвени да се тестват, даже поради обичано развлечение.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР