Индия е най-опасната за жените държава. Това показва ново проучване

...
Индия е най-опасната за жените държава. Това показва ново проучване
Коментари Харесай

Топ 10 на държавите, където да си жена е истински ужас

Индия е най-опасната за дамите страна. Това демонстрира ново изследване на фондация „ Томсън Ройтерс “, представено от „ Индипендънт “.

Проучването е направено измежду 550 специалисти по въпросите на дамите, които са показали втората най-населена страна в света поради взрива на изнасилванията, трафика на хора за домашни прислужници, насилствения труд, насилствените бракове и половото иго.

Изследването е направено в интервала сред март и май и в него са взели участие специалисти от Европа, Африка, двете Америка, Югоизточна Азия, Южна Азия и тихоокеанските страни. Отговори са дали обществени служащи, учени, здравни служащи, чиновници в неправителствени организации, експерти по развиването и политиките, публични наблюдаващи

Индия е номер едно в класацията и поради заплахите, дебнещи дамите, които произтичат от културните особености на страната – набези с киселина, обрязване на девойки, физическо принуждение и брак на деца.

Един от най-ужасяващите случаи е от април тази година, когато 7-годишно момиче беше изнасилено и убито по време на личната си женитба.

Следващи в класацията са Афганистан, Сирия, Сомалия, Саудитска Арабия, Пакистан, Демократична република Конго, Йемен, Нигерия. На 10-о място са сложени Съединени американски щати поради мощния отзив от придвижванията „ И мен също “ (#metoo) и „ Вече е време “ ( “Time’s Up).



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР