Индия е напът да стане втората по големина икономика в

...
Индия е напът да стане втората по големина икономика в
Коментари Харесай

Индия на второ място сред най-големите икономики в света до 2075 г.

Индия е напът да стане втората по величина стопанска система в света след Китай до 2075 година, изпреварвайки както Япония и Германия, по този начин и Съединени американски щати.

Това написа в най-новия отчет на американската капиталова банка " Голдман Сакс " (Goldman Sachs), отдаден на вероятностите за брутния вътрешен артикул на най-големите международни стопански системи, заяви Си Ен Би Си.  

В момента Индия заема петото място измежду страните с най-голяма годишна икономическа продукция в света,

като преди нея се подреждат Германия, Япония, Китай и Съединени американски щати.

Наред с възходящото население, главен мотор за растежа на индийската стопанска система, съгласно прогнозата на " Голдман Сакс ", е напредъкът на страната във връзка с нововъведенията и технологиите, по-високите финансови вложения и възходящата продуктивност на труда, се показва още в отчета на капиталовата банка.

" През идващите две десетилетия Коефициентът на възрастова взаимозависимост на Индия ще бъде един от най-ниските измежду районните стопански системи ", разяснява данните Сантану Сенгупта, икономист за Индия в " Голдман Сакс Рисърч " (Goldman Sachs Research).

Коефициентът на възрастова взаимозависимост на дадена страна съставлява съотношението сред броя на " подвластните ” възрасти (лица под 15 и на 65 и повече години) по отношение на общото население в трудоспособна възраст. Ниският коефициент на възрастова взаимозависимост демонстрира, че съразмерно има повече лица в трудоспособна възраст, в сравнение с деца и възрастни хора.

Ключът към извличането на капацитета на бързо растящото индийско население е да се усилят хората, участващи на пазара на труда, изяснява Сенгупта и предвижда, че Индия ще има един от най-ниските коефициенти на взаимозависимост измежду огромните стопански системи през идните 20 години.

Очаква се приходите от индийската софтуерна промишленост да се усилят с 245 милиарда $ до края на 2023 година,

по данни на локалната неправителствена комерсиална асоциация " Наском " (Nasscom). Този напредък ще бъде вследствие на положителното показване на бранша на осведомителните технологии, ръководството на бизнес процеси и софтуерните артикули.

Друга американската банка - " Морган Стенли " (Morgan Stanley), както и рейтинговата организация " Стандард енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global) също чакат, че Индия е напът да стане третата по величина стопанска система до края на актуалното десетилетие.

Брутният вътрешен продукт на Индия през първото тримесечие на 2023 година набъбна с 6,1 на 100 на годишна база, леко надминавайки упованията на икономисти, интервюирани от Ройтерс, които предвиждаха растеж с 5 на 100. Растежът на стопанската система на страната за цялата 2023 година се планува да бъде 7,2 на 100, до момента в който през финансовата 2021 година бе 9,1 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР