Индия е изправена пред трудна битка за овладяване на огнища

...
Индия е изправена пред трудна битка за овладяване на огнища
Коментари Харесай

Индия трудно удържа коронавируса в претъпкани квартали

Индия е изправена пред сложна борба за преодоляване на огнища на ковид в бедняшките квартали на голямата финансова столица Мумбай на фона на опасенията, че вирусът набира скорост в гъстонаселените улички, където е невероятно да се наложи цялостно блокиране , оповестява " Ройтерс ".

Индия, втората по население страна в света след Китай с 1,3 милиарда души , оповестява за над 5800 случаи на вируса, в това число 169 смъртни случая, надалеч от високите открити случаи в няколко европейски страни и Съединени американски щати .

Но западният щат Махараштра, столицата на който е Мумбай, се трансформира в гореща точка с над 1100 от тези случаи. Морската бедняшка улица в Уорли Коливада в Мумбай е в регион, в който са регистрирани 184 случая в сряда, съгласно последните данни, по отношение на 133 предния ден. В региона, в който е Дхарави, един от най-големите сиромашки квартали в Азия , 12 души са тествани позитивно към сряда, по отношение на осем предходния ден.

Властите в Мумбай настояват, че огромният брой случаи в града частично произтича от по-сериозно тестуване . Местната власт твърди, че е съумяла да сложи карантина на над 24 000 души , с цел да спре епидемията, само че формалните лица признават, че са изправени пред непостижима задача в бедните гета . " В жилищните общества би трябвало да проследим дузина, само че в бедните квартали би трябвало да намерим стотици ".

Премиерът Нарендра Моди наложи национално обсада до 14 април , като съобщи, че това е единственият метод да се избегне злополука в Индия , където публичната здравна система е слаба.
 Коронавирус: Властта в Индия си орязва заплатите с 30 на 100
Коронавирус: Властта в Индия си орязва заплатите с 30 на 100

Към момента там са регистрирани малко над 4 000 инфектирани

Но до момента в който полицията патрулира по основните пътища в четвъртък, пазарите за храни в Дхарави са отворени и " жужат ", изяснява фотограф на " Ройтерс ". " Полицията накзва с пръчки всеки, който се опита да се измъкне, само че това няма резултат ", разяснява Аджай Кюват, чиновник на банка в Дхарави.

Яшуант Пандей, полицейски контрольор, съобщи, че става все по-трудно да се задържат хората вътре . " Понякога се ядосват, когато им споделяме да отидат на закрито и заплашват да стартират митинг ".

Докато доста поданици на бедните квартали споделят, че утвърждават блокадата , те също по този начин декларират, че се изтезават да стоят в горещините в тесни едностайни мизерни пространства и се тормозят от икономическата цена. " Моята снаха би трябвало да смени облеклата си, да нахрани 3-месечното дете, тъй че би трябвало да седнал съм на открито. Тя се усеща неудобно ", споделя Исмаил Мукам, който има работилница за щавене на кожи в Дхарави.

На фона на страховете от повече инфектирани , някои поданици на Дхарави барикадират уличките си с дъски и пръчки , даже с колички и колела. " Внимание - външни лица не се позволяват ", написа на закачена табела.
 Индия принудена да изнася хидроксихлорохин след напън от Тръмп
Индия принудена да изнася хидроксихлорохин след напън от Тръмп

Въпреки че не е потвърдено дали лекарството оказва помощ против вируса, то към този момент е употребена при 1500 пациенти с ковид в Ню Йорк
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР