Индия е изправена пред най-тежката криза с водата в историята

...
Индия е изправена пред най-тежката криза с водата в историята
Коментари Харесай

Индия изправена пред най-тежката криза с водата в историята си

Индия е изправена пред най-тежката рецесия с водата в историята си , като към 600 млн. души срещат изострен дефицит на вода . Това се акцентира в отчет на държавен мозъчен концерн, представен от английските медии.

Докладът, който се учредена на данни от 24 от 29-те щата на Индия, акцентира, че рецесията " единствено ще се утежнява " през идващите години.

Той също по този начин предизвестява, че 21 града евентуално ще изчерпят подпочвените води до 2020 година, макар увеличаващото се търсене.

Това би заплашило също по този начин продоволствената сигурност , откакто 80% от водата се употребява в селското стопанство.

Индийските огромни и по-малки градове постоянно изчерпват водните запаси през лятото, тъй като им липсват водопроводи за доставка на вода до всеки дом.

Селските региони също са тежко наранени от неналичието на достъп до чиста вода . Те не могат да разчитат на подпочвените води поради непостоянните дъждове и събитието, че подземните води от ден на ден се употребяват за земеделие, когато мусонните дъждове се забавят или са незадоволителни.

Около 200 000 индийци умират всяка година, защото нямат достъп до чиста вода, се акцентира в отчета.

Мнозина в последна сметка разчитат на частни снабдители на вода или на цистерни, платени от държавното управление. Големите опашки от хора, чакащи да събират вода от цистерни или публични чешми, е постоянно срещана панорама в индийските сиромашки квартали.

Тъй като популацията в градовете се усилва, натискът върху водните запаси се чака да се усили - съгласно отчета търсенето ще бъде два пъти по-голямо от наличното предложение към 2030 година Недостигът на вода също по този начин ще докара до загуба от 6 на 100 на брутния вътрешен артикул на Индия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР