Индия е готова сериозно да разгледа възможността да придобие цял

...
Индия е готова сериозно да разгледа възможността да придобие цял
Коментари Харесай

Глобално обновяване на Су-35: Стелт-версията на изтребителя ще поспори със Су-57

Индия е подготвена съществено да прегледа опцията да придобие цялостен парк от модифицирани „ стелт-изтребители ” Су-35, заяви японското издание The Diplomat.

Руският Су-35 е изтребител потомство 4++. Подобно обозначение приказва, че по някои индикатори той не може да се отнесе към 5-о потомство. Едно от главните условия за това е съществуване на оскъдна радарна забележимост – „ стелт-технология”. За това е нужно на корпуса да се нанесе особено покритие, което гълтам радарните сигнали. Су-35 към момента не има тези качества, обаче съветските производители подмятат, че всичко това „ скоро може да се промени”.

Индия схваща, че развиването на най-близките й геополитически и териториални съперници в лицето на Китай и Пакистан не стои на едно място, което подтиква Военновъздушни сили на Индия към съществено обновяване. Индийското управление преди се стремеше да получи пълностоен изтребител 5-о потомство от Русия Су-57, който в експортен вид се назовава FGFA. Сделката обаче се усложни. Сега Индия смята, че преоборудването на самолети от потомство 4++ с нови системи ще разреши да се обезпечи предимство в небето.

Именно поради това изборът паднал върху Су-35, който в настоящия си вид може да съставлява конкуренция на всеки аероплан от 4-о и дори от 5-о потомство. Неговата структура изцяло разрешава да бъде отвеян към аероплан 5-о потомство. Затова в скоро време се чака взимане на решение по доставяне със системата „ стелт” и ново въоръжение.

Индия се притеснява, че въвеждането в строя на китайските Военновъздушни сили на изтребителя J-20 ще даде на китайските летци предимство при положение на военно опълчване. Модернизираният обаче Су-35 с въоръжение, което ще бъде конфигурирано и на Су-57, ще има предимство пред китайския изтребител.

Изданието The Diplomat отбелязва, че Индия може да направи изключително огромна поръчка. Отчитайки размера на доставките за Индия в предишното, може да става дума за стотици самолети.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР