Индия бързо се превръща в новия епицентър на коронавирусa в

...
Индия бързо се превръща в новия епицентър на коронавирусa в
Коментари Харесай

Индия се превръща в новия епицентър на коронавируса

Индия бързо се трансформира в новия епицентър на коронавирусa в света, поставяйки връх за най-голямото нарастване за ден в случаите, оповестява Блумбърг. Експертите предвиждат, че скоро ще задмине Бразилия и в последна сметка Съединени американски щати, като най-лошото огнище в международен мащаб, съобщи БГНЕС.
Повече от 78 761 нови случая са оповестени в неделя - най-голямата цифра, която страната в миналото е отчитала за ден, а са регистрирани 971 смъртни случаи, което изтласква азиатската страна над Мексико като страната с третия максимален брой смъртни случаи в целия свят.
По сегашната траектория огнището в Индия ще засенчи Бразилия след към седмица, а Съединени американски щати след към два месеца. И за разлика от Съединени американски щати и Бразилия, растежът на случаите в Индия към момента се форсира седем месеца след известието за първия й случай на ковид на 30 януари. Патогенът едвам е проникнал в обширните селски региони, където живее по-голямата част от нейното 1,3 милиарда население, след скока на случаите в пренаселените мегаградове.
„ Индия е втората по величина страна в света и една от тези със относително неприятна система за публично здраве. Затова е неизбежно огнището на Индия да стане най-голямото в света “, сподели Наман Шах, член на Националния институт по епидемиология в страната. „ Няма да е изненадващо, без значение от това какво прави Индия “, сподели Шах, член на екипа на индийското държавно управление по COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР