Индикативната годишна работна програма (ИГРП) за 2023 г. по програма

...
Индикативната годишна работна програма (ИГРП) за 2023 г. по програма
Коментари Харесай

Нови опции за финансиране по Конкурентоспособност

Индикативната годишна работна стратегия (ИГРП) за 2023 година по стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027 е съгласувана от Съвета за съгласуваност при ръководство на средствата от Европейския съюз и от Комитета за наблюдаване на стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027.

В рамките на ИГРП е планувано оповестяване на следните процедури, в които предприятия могат да аплайват с планове, в това число за действия в областта на туризма :
Разработване на нововъведения в предприятията
Основната цел на процедурата ще бъде даване на фокусирана поддръжка на българските предприятия за повишение на иновационната активност посредством създаване на нововъведения в тематичните области на ИСИС 2021-2027.

Допустими претенденти са микро, дребни, междинни предприятия, дребни сдружения със междинна пазарна капитализация и огромни предприятия, които са търговци по смисъла на Търговския закон или Закона за кооперациите или са еквивалентно лице по смисъла на законодателството на страна – членка на Европейското икономическо пространство – независимо или в партньорство.

Общият размер на БФП по процедурата е  127 млн. лв. .

Индикативна дата за оповестяване на процедурата –  март 2023 година
Внедряване на нововъведения в предприятията
Основната цел на процедурата ще бъде даване на фокусирана поддръжка на българските предприятия за повишение на иновационната активност посредством внедряване на нововъведения в тематичните области на ИСИС 2021-2027.

Допустими претенденти са съществуващи МСП и дребни сдружения със междинна пазарна капитализация, които са търговци по смисъла на Търговския закон или Закона за кооперациите или са еквивалентно лице по смисъла на законодателството на страна – членка на Европейското икономическо пространство.

Общият размер на БФП по процедурата е   293.37 млн. лв. .

Индикативна дата за оповестяване на процедурата –  април 2023 година

Допустими по съответните процедури за нововъведения по Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027г. ще са всички предприятия, които правят активност в петте тематични области на Иновационната тактика за умна специализация (ИСИС) 2021-2027 година Сектор Туризъм е застъпен като приоритет в следните тематични области на ИСИС 2021-2027 година: „ Информатика и ИКТ “, „ Индустрия за здравословен живот, биоикономика и биотехнологии “, „ Нови технологии в изобретателните и рекреативни промишлености “.

Индикативна годишна работна стратегия (ИГРП) по стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027 г . – https://www.mig.government.bg/wp-content/uploads/2023/02/final_igrp_pcie_2023.pdf
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР