Индиец, обвинен в опит за изнасилване, беше освободен условно. А

...
Индиец, обвинен в опит за изнасилване, беше освободен условно. А
Коментари Харесай

Осъдиха индиец да пере бельото на жените от селото му

Индиец, упрекнат в опит за обезчестяване, беше освободен условно. А изискването е да пере и глади на свои разходи бельото на всички 2000 дами от селото си в продължение на шест месеца, оповестиха Българска телеграфна агенция и Агенция Франс Прес.

Лалан Куман, който е на 20 години, е перач по специалност. Той би трябвало да обезпечи праха и нужния материал за прането и гладенето бельото на всички дами в село Мажхор в щата Бихар. Такова е решението на съда.

Кумар е задържан през април за опит за обезчестяване.

" Всички дами от селото са щастливи от решението ", съобщи Насима Кхатун от селския съвет. " Това е историческо решение. То ще ускори уважението към дамите и ще помогне за отбраната на достолепието им ". Кхатун е измежду хората, които ще управляват да бъде изпълнявано решението.

Индийските закони станаха по-строги след груповото обезчестяване на млада жена, умряла от контузиите през 2012 година в Делхи. Случаят потресе целия свят.

През 2020 година в Индия са обявени повече от 28 000 изнасилвания. Полицията от дълго време търпи рецензии, че не прави задоволително, с цел да предотвратява такива закононарушения, а и причинителите им да доближават до съдилищата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР