Индианците от Юта ги наричат Хора легенди. За местното население

...
Индианците от Юта ги наричат Хора легенди. За местното население
Коментари Харесай

10 СНИМКИ са като от извънземен пейзаж, а всъщност са на земята

Индианците от Юта ги назовават Хора митове. За локалното население в Албърта, Канада, те са каменни колоси, които оживяват след рухването на тъмнината. Навсякъде по света, вятър, вода и пясък са изваяли тези необикновени структури, направени от камък.

Ето някои от най-интересните:

Национален парк Брайс каньон, Юта



Един от най-зрелищните и странни пейзажи в света, Националният парк Брайс Каньон е постепенно издялан от варовиковото плато Paunsaugunt от зимния лед и пролетно топене в продължение на милиони години.

Индианците назовават каменните формирания Хора митове. Тук ще се насладите на незабравими гледки и всяка миля от пътя си коства.

Castle Hill, Нова Зеландия



Запленен от хубостта на мястото по време на визитата си през 2002 година, Далай Лама афишира това място за " нравствен център на Вселената ". Наречени по този начин поради приликата си с разпадаща се каменна цитадела, тези монолитни варовикови формирания са обичани и за катерачите.

Кападокия, Турция



Разположена на кръстопътя на класическия свят, Кападокия се загатва още в Библията. Тя има неповторимо историческо и културно завещание. Тук могат да се видят " комини “ – формирали се преди 13 милиона години впечатляващи естествени скални формирания, като че ли населявани от призраци.

В националния парк Гьореме се намират манастири, църкви и къщи, издялани в меките скали преди стотици години.

Долината Drumheller, Канада



Изключително нежни (от геологична гледна точка) тези формирания на 5-7 милиона години са покрити с твърда канара, която забавя разпадането им от силите напразно и водата.

Ще откриете най-забележителните кули в предпазената околност, само че дребните братя на колосите могат да се видят и по продължение на автомагистрала 10, наречена Hoodoos Trail.

Национален паметник Kasha-Katuwe Tent Rocks, Ню Мексико



Преди към 6 милиона години вулканични изригвания покриват тази част на Северно Ню Мексико с лава, пемза и пепел. Тогава стартират да се образуват " палатки " в конусообразна форма, някои от които доближават до 90 фута височина.

Национален парк Zhangjiajie, Китай



Атмосферата тук е въодушевила Джейм Камерън за Земята на Пандора в блокбъстъра Аватар. В действителния живот тази гора от пясъчник и кварц е легенда, кръстопът на три етнически групи - Тужия, Бай и Миао - и дом за маймуни, птици, растения и цветя.

Долината на Луната, парк Ischigualasto, Аржентина



В Кечуа Ischigualasto значи " мъртва земя ", само че преди милиони години тези земи са населявани от динозаврите, а по-късно и от някои от най-ранните типове бозайници.

Заедно с впечатляващия си палеонтологичен запис, безплодната котловина на Луната е осеяна с разнородни странни свръхестествени формирания.

Goblin Valley State Park, Юта



В долината Гоблин вятърът и водата са издълбали лабиринт от аления пясъчник. Заедно с националния парк на прилежащия Брайс Каньон, този парк в Юта има повече обединения, наречени локално " гоблини ", в сравнение с съвсем на всички места по света.

Стъпвайки тук, всеки клиент ще се почувства като в Космоса.

Sahara el-Beida, Египет



Странните каменни скални формирания на Сахара ел-Бейда се издигат като нереални статуи, оставени от извънземна раса.

Блестящо бели, солидните " камъни " в пустинята, " гъбите " и " палатките " са извайвани от вятър и пясък в продължение на милиони години от праисторическо морско дъно.

Национален паметник Чирачуа, Аризона



Странните скални формирания са разследване на вулканично изригване преди 27 милиона години. Защитен през 1924 година, този югоизточен парк на Аризона е един от най-посещаваните национални паркове на запад заради отдалеченото му местонахождение.

Източник: Profit,bg,
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР