Индианското племе Ute Mountain ще построи една от най-големите слънчеви

...
Индианското племе Ute Mountain ще построи една от най-големите слънчеви
Коментари Харесай

Как едно индианско племе изгражда соларна централа за $1 милиард в САЩ

Индианското племе Ute Mountain ще построи една от най-големите слънчеви централи в Съединени американски щати в Колорадо. Тя ще се назовава Sun Bear Solar Project.

Соларната централа с мощ до 971 мегавата (MW) ще се намира на над 16 декара племенна земя Ute Mountain, на 14 километра южно от столицата на племето Тауак в югозападен Колорадо. Sun Bear ще бъде с дължина от към 12 километра и необятен над 1,5 км. и ще разполага с 2,2 милиона слънчеви панела. Очаква се също по този начин да сътвори до 1000 работни места в строителството, споделя изданието Elektrek.
 Най-голямата слънчева централа в Европа към този момент работи
Най-голямата слънчева централа в Европа към този момент работи

Тя ще обезпечава електричество на 250 000 души годишно

Представители на племето работят с компанията, която работи в областта на възобновимата сила Canigou Group по планирането на слънчевата централа Sun Bear, чието създаване ще коства повече от 1 милиард $.

В момента се преразглежда екологичната оценка на плана. Очаква се строителството да стартира по-късно тази година, а Sun Bear е планувана да влезе в употреба през 2026 година Соларната централа ще се свърже с електропровода на Western Area Power Administration, само че към момента не е несъмнено на кого ще се продава електричеството.

" Бяхме свързани с изкопаемите горива, с петрол и газ отдавна, евентуално над 50 години. Днес, с измененията в законодателството, световното стопляне и изменението на климата, можем да усетим въздействието на това, което се случва със света. Така че възобновимите източници са новото бъдеще сега ", разяснява ръководителят на Ute Mountain Мануел Харт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР