ИНДИАНАПОЛИС (АП) — Върховният съд на Индиана изслуша аргументи в

...
ИНДИАНАПОЛИС (АП) — Върховният съд на Индиана изслуша аргументи в
Коментари Харесай

Върховният съд на Индиана претегля предизвикателството на надеждата на Сената да ограничи кой може да търси партийни номинации

ИНДИАНАПОЛИС (АП) — Върховният съд на Индиана изслуша причини в понеделник по отношение на оспорването на решението на по-нисък съд, което би разрешило на човек да се кандидатира за едно от местата в Сената на щата като републиканец, макар че републиканската партия на щата не поддържа кандидатурата му.

Щатският закон гласи, че последните две първоначални гласувания на претендент би трябвало да бъдат гласувани с тяхната обвързвана партия или окръг ръководителят на партията би трябвало да утвърди кандидатурата, само че фермерът Джон Ръст оспори статута и по-нисък съд се произнесе в негова изгода, предоставяйки краткотрайна възбрана, позволяваща му да се кандидатира на първичните избори през май като републиканец.

Ръст, някогашният президент на доставчика на яйца Rose Acre Farms, се бори да размени сенатор Майк Браун, който напуща мястото, с цел да се кандидатира за губернатор.

Ръст гласоподава като републиканец на първичните избори през 2016 година, само че като демократ през 2012 година Той сподели, че не е дал своя вот на първи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР