ИНДИАНАПОЛИС (АП) — В щат, който е толкова солидно републикански

...
ИНДИАНАПОЛИС (АП) — В щат, който е толкова солидно републикански
Коментари Харесай

Стабилно GOP Индиана не вижда често конкурентни първични избори за губернатор. Тази година е различна

ИНДИАНАПОЛИС (АП) — В щат, който е толкоз солидно републикански като Индиана, първичните избори през май са същинското съревнование.

Четири месеца по-късно петима претенденти към момента се борят за номинацията за губернатор на Републиканската партия в извънредно пренаселено поле. Годишните доклади за финансиране на акцията, подадени в сряда, отразяват конкуренция за милиони долари, трансформирала се в съревнование за това кой може да надмине останалите консерватори за първичните гласове в щат с исторически ниска изборна интензивност.

Двумандатен губернатор Ерик Холкомб, републиканец, не може да се кандидатира още веднъж заради ограничаване на мандата. Първичните избори в Индиана са на 7 май.

„ В Индиана не сме привикнали да виждаме конкурентни първоначални избори “, сподели Грегъри Шуфелд, професор по политически науки в университета на Индианаполис.

Шуфелд сподели, че претъпканото поле може да е резултат от интерес към функциите в държавното ръководство, а не кариера в Конгрес, заседнал...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР