ИНДИАНАПОЛИС (АП) — Една година след приемането на закон, който

...
ИНДИАНАПОЛИС (АП) — Една година след приемането на закон, който
Коментари Харесай

Законодателите на Индиана гласуват за отмяна на украинския закон за шофьорската книжка след съдебно дело

ИНДИАНАПОЛИС (АП) — Една година след приемането на закон, който разрешава на украински имигранти с филантропично условно освобождение да получават шофьорски книжки, законодателите на Индиана се пробват да го анулират след федерално арбитър неотдавна постанови, че законът би трябвало да се популяризира върху всички условно освободени.

Законопроектът, който одобри Камарата в понеделник с поддръжката на двете партии, ще отстрани закон, който разрешава на хората законно в Съединени американски щати с тясна формулировка за условно освобождение да получат шофьорска брошура, само че единствено в случай че са от Украйна. Група хаитянски имигранти, живеещи в Индиана под същото федерално название, съдиха щата поради закона, заявявайки, че е дискриминационен и противоконституционен.

В средата на януари федерален арбитър издаде краткотрайна възбрана, с която анулира украинската наредба от закона, допускащ на всички имигранти с филантропично условно освобождение да получат краткотрайни разрешителни в щата.

Американският съюз за гражданс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР