Индексите от двете страни на Атлантика отчетоха съществени промени през

...
Индексите от двете страни на Атлантика отчетоха съществени промени през
Коментари Харесай

Технологичният сектор успя да изведе борсите на зелено

Индексите от двете страни на Атлантика регистрираха основни промени през последната една седмица. Инвеститорите бяха успокоени от относително умерените изявления на централните банкери, които ще продължат с политиката на повишение на лихвите малко по малко. Икономическите вести също поддържат тезата за ускорение на растежа и за постоянното възобновяване на корпоративните облаги.

Резултатите на щатските компании, обаче, не доведоха до значителен възторг измежду вложителите, макар че банките регистрираха по-добри облаги за третото тримесечие. Книжата на Citigroup, JPMorgan и Wells Fargo поевтиняха, тъй като банките регистрират повече хранителни запаси за неприятни заеми от прогнозите си. Това хвърли сянка върху стабилността на икономическия напредък, тъй като всяко повишение на лихвите ще усили проблематичните заеми и ще постави съществени ограничавания върху кредитирането от банките. По този метод стопанската система още веднъж ще се забави мощно.

Инфлацията остава ниска и централните банки нямат причина да се тормозят към този момент от повишението на цените, само че остават разграничени по този въпрос и за това по какъв начин би трябвало да подходят към лихвите. Ако се изключи въздействието на цените на храните и горивата, инфлацията в Съединени американски щати към този момент е по-ниска от прогнозите. Но растежът на петрола през септември докара до ускорение на целия показател.

Борсовите показатели в Съединени американски щати не реагираха на тези вести като с изключение на финансовия бранш имаше понижение и в цените на акциите от опазването на здравето. Технологичните бумаги бяха най-вече нагоре и съумяха да компенсират по-слабото показване на другите браншове.

Акциите на комерсиалните вериги поевтиняваха като се изключи Wal-Mart и Amazon. Причината е в растежа на онлайн продажбите на най-голямата верига магазини Wal-Mart, която през последната една година влага обилни суми в този сегмент.

Компанията също така възнамерява назад изкупуване на акциите си за 20 милиарда $ и с този си ход съумя да завоюва доверието на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР