Индексите на БФБ-София започват новата седмица с понижения. Бенчмаркът на

...
Индексите на БФБ-София започват новата седмица с понижения. Бенчмаркът на
Коментари Харесай

Борсата стартира седмичната търговия с понижения

Индексите на БФБ-София стартират новата седмица с намаления. Бенчмаркът на родния финансов пазар SOFIX губи от сутринта съвсем половин пункт или 0.06%, спускайки се до равнище от 725.01 пункта. Измерителите BGBX40 и BGREIT също записват загуби - от 0.16 на 100 и 0.26 % надлежно. Единствено BGTR30 оставя без смяна по отношение на равнището, на което затвори в петък.

Оборотът на контролирания пазар е малко над 609 хиляди лв., като прави усещане, че над 10 % от индикатора или 70 075 лв. се дължи на дейна търговия с обезщетителни принадлежности, съобщавна деловият портал econ.bg.

Най-ликвидното сдружение през днешния ден е Софарма АД с 39 316 изтъргувани бумаги на цена от 4.985 лв. за брой, следвано от Химимпорт АД - с 32 020 разменени акции на цена от 1.822 лева за лот.

Силен инвеститорски интерес има още към Софарма Трейдинг АД, Зърнени Храни България АД и ЕМКА АД.

На сегмента за търговия с бумаги на сдруженията със специфична капиталова цел минаха акции на четири компании - Булленд инвестмънтс, Адванс Терафонд, ФеърПлей Пропъртис и Софарма парцели за общо 3 691 лв..

От сутринта бяха разменени още 2 397 лота на единствения у нас борсово търгуван фонд БТФ Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF за 3 176 лв..

Днес няма подписана договорка на дълговия сегмент на борсата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР