Индексация на пенсиите до края на пандемията не се очаква,

...
Индексация на пенсиите до края на пандемията не се очаква,
Коментари Харесай

50 лв. добавка към пенсиите до края на пандемията. След това - индексация |

Индексация на пенсиите " до края на пандемията " не се чака, само че пенсионерите ще продължат да получават по 50 лв. добавка всеки месеца.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който през днешния ден бе на посещаване в Ловеч, с цел да прегледа новооткрит храм-катедрала и да посети локални предприятия.

Борисов попита пенсионерите в селото дали си получават добавката от 50 лв., която към този момент трети месец отпуска държавното управление като помощ за времето на пандемията. " Докато има пандемия, ще е по този начин ", отговори премиерът. Не може по едно и също време да индексираме пенсиите и по 50 лв. да даваме, тъй като това са по 108 милиона лв. на месец. Щом свърши пандемията, ще индексираме и пенсиите, добави той.

Борисов добави, че държавното управление отпуска помощи и на всички, които се борят на първа линия с пандемията. На служители на реда, учители, обществени служащи, на всички които са на първа линия, се дават пари, посочи той.

Той разяснява и извършените локални избори в няколко точни в страната. " Вчера имаше избори в 16 обитаеми места и в две общини - резултат от тях са че ГЕРБ побеждава в 11 обитаеми места и две е на балотаж ", сподели министър председателят.

" Като слушаш социологическите организации, нас към този момент ни няма и то тъй като сътрудника Цветанов пожела да си направи нова партия ", съобщи още Борисов.

" Само съединението прави силата. Какъв е този напън да вършим предварителни избори. В люта борба сме с Движение за права и свободи. Навсякъде Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи играеха дружно на изборите. Разбра се, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ще вършат коалиция и сега играят дружно и единствено против ГЕРБ ", разяснява той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР