Индексът Smart Cities 2017 подрежда в класация 100-те най-подготвени за

...
Индексът Smart Cities 2017 подрежда в класация 100-те най-подготвени за
Коментари Харесай

Градове, които са готови за бъдещето

Индексът Smart Cities 2017 подрежда в ранглиста 100-те най-подготвени за бъдещето градове . Индексът прави оценка степента на внедряване на технологии за мъдро ръководство на градовете. Сред тях са системи, следящи замърсяването, трафика, използването на сила и доста други.

Превръщането на един град в „ интелигентен “ най-често се базира върху внедряването на градски нововъведения в три съществени области. Това са превоз, с цел да усъвършенства подвижността на жителите и да понижи тапите, предлагайки различни способи на предвижване.

Околна среда, в която се включва ръководството на водата, силата, качеството на въдуха и отпадъците, както и цялостното възстановяване на живот на хората, които живеят в града.

Индексът Smart Cities 2017 подрежда в ранглиста 100-те най-подготвени за бъдещето градове. При изследването са оценени 500 града по целия свят. Те са класирани в 18 категории като обществен превоз, чиста сила, боклуци, обучение, софтуерна стартъп екосистема, брой Wi-Fi точки, дигитален достъп до административни услуги и запазване на околната среда.  Ето и по какъв начин наподобява топ 10:

10. Мелбърн, Австралия

9. Женева, Швейцария

8. Амстердам, Холандия

7. Сан Франциско, Калифорния

6. Токио, Япония

5. Бостън, Съединени американски щати

4. Цюрих, Швейцария

3. Стокхолм, Швеция

2. Сингапур, Сингапур

1. Копенхаген, Дания

Единственият български град , който намира място в класацията, е София . Столицата ни е на 94 място.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР