Индексът на зърното на ФАО (Организация по прехрана и земеделие

...
Индексът на зърното на ФАО (Организация по прехрана и земеделие
Коментари Харесай

Световните цени на зърното се повишиха с 6,3% на годишна база

Индексът на зърното на ФАО (Организация по издръжка и земеделие към ООН) се е нараснал с 6,3% спрямо ноември предходната година, цените на пшеницата са паднали с 2,8% сред октомври и ноември 2022 година вследствие на удължаването на договорката за зърното, се споделя в отчет, който Организацията на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие разгласява на своя уеб страница.

" Средната стойност на показателя на цените на зърното на ФАО през ноември е 150,4 пункта, което е с 1,9 пункта (1,3%) по-ниско от октомври, само че към момента е с 9,0 пункта (6,3%) по-високо от преди година ", се споделя в документа.

Организацията прецизира, че международните цени на пшеницата са се намалили с 2,8% през ноември, основно поради завръщането на Руската федерация към черноморската зърнена самодейност и удължаването на съглашението.

" Индексът на цените на храните на ФАО през ноември 2022 година демонстрира междинна стойност от 135,7 пункта, което подхожда почти на равнището от октомври, доколкото...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР