Индексът на риск се определя от Министерството на външните работи

...
Индексът на риск се определя от Министерството на външните работи
Коментари Харесай

Министерството на туризма: Индексът на риск се определя от МВнР

Индексът на риск се дефинира от Министерството на външните работи (МВнР). Това прецизира Министерството на туризма по отношение на постъпили към ведомството запитвания от туроператори и консуматори на туристически услуги по повод отвод на клиенти от реализирането на предплатени екскурзии до прилежащите на Израел страни Йордания и Египет и във връзка оповестеното 4-то равнище на риск от Ситуационният център на Министерство на външните работи.
Прочетете още
Министерството на туризма няма законови пълномощия и функционална подготвеност за установяване на този показател, защото той е предмет на цялостна оценка на интернационалната обстановка от страна на Министерство на външните работи, показват от ведомството в своя позиция, публикувана от пресцентъра на Министерството.

Относно настояването на туроператорите да получат инструкции от Министерството на туризма за следващи дейности за пътешестване до Йордания и Египет, от ведомството прецизират, че в съответната обстановка за тези страни остава годно условието за използването на клаузите в контракта за туристически пакет, подписан сред туроператора и клиента.

Министерството на туризма няма законови механизми, по които да се намеси в частно-правни връзки, каквито на процедура са договорите сред туроператора и ползвателите на туристически пакети, се споделя още в позицията на ведомството.

В края на предходната седмица, по отношение на ескалиралото напрежение сред Израел и " Хамас ", от Министерството на външните работи разясниха, че покачването на показателя за риск при пътешестване до прилежащите на Израел страни е нужна превантивна мярка, която се обуславя от изключителната динамичност на събитията в района и евентуалното им отражение върху обстановката по сигурността в прилежащите на Израел страни. Предприетата от Министерство на външните работи мярка има за цел само и единствено да способства в оптимална степен за сигурността, здравето и живота на българските жители, които плануват пътувания към въпросните дестинации, показаха тогава от ведомството.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР