Индексът на промишленото производство през март 2018 г. по предварителни

...
Индексът на промишленото производство през март 2018 г. по предварителни
Коментари Харесай

Ръст на промишленото производство с 2.3 % за март отчита НСИ


Индексът на промишленото произвеждане през март 2018 година по предварителни данни, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 2.3% спрямо февруари 2018 година, оповестява Националният статистически институт (НСИ)

При календарно изгладения показател на промишленото произвеждане през март тази година е регистриран растеж от 1.7% по отношение на съответния месец на 2017 година.

Месечни промени

Увеличение през март, по отношение на предходния месец е записано в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 3.8%, в преработващата индустрия - с 1.4%, и в добивната индустрия - с 0.2%.

По забележителен растеж в преработващата индустрия се следи при: производството на хранителни артикули - със 7.1%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 6.9%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 6.0%, печатната активност и възпроизвеждането на записани носители - с 5.9%. Спад е регистриран при: производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 1.7%, производството на транспортни средства, без коли - с 1.6%, производството на произведения от каучук и пластмаси - с 0.9%.

Годишни промени

На годишна база растеж на промишленото произвеждане, изчислен от календарно изгладените данни, е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - със 7.8%, и в преработващата индустрия - с 0.7%, а спад е регистриран в добивната индустрия - с 8.7%.

По-значително нарастване в преработващата индустрия по отношение на миналата година се следи при: производството на транспортни средства, без коли - с 52.4%, ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 15.1%, производството на електрически уреди - с 10.7%, производството на коли, ремаркета и полуремаркета - с 9.6%. Намаление е регистрирано при: производството на тютюневи произведения - с 22.0%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 13.2%, производството на облекло - с 8.4%, производството на съществени метали - с 5.6%.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР