Индексът на производствената активност в Еврозоната е намалял от 29,7

...
Индексът на производствената активност в Еврозоната е намалял от 29,7
Коментари Харесай

Индексът на производствената активност в Еврозоната спадна повече от 2 пъти за месец

Индексът на индустриалната интензивност в Еврозоната е намалял от 29,7 през март до 13,5 през април, което е спад с повече от 2 пъти, заяви CNN Business.

Този показател на поръчките на мениджърите по доставките (purchasing manager index) демонстрира какви са действителните настройки измежду бизнеса за положението на стопанската система. Изготвя се от банката JP Morgan и компаничта за финансови разбори и услуги Markit, дружно с IMS и Международната федерация за покупки и доставяне (IFPSM).

Икономисти и вложители чакаха мрачната прогноза, която показателя сега ни дава, само че все пак мнозина останаха сюрпризирани от огромния спад.

Изчислението през месец април е най-големият спад при показателя, регистриран от началото на воденето на изследването през 1998 година.

Тези данни сами по себе си са просто числа, само че в реалност те отразяват въздействието на пандемията и ограниченията, подхванати за нейното ограничение, върху европейската стопанска система.

За съпоставяне, най-ниско измереният показател по време на финансовата рецесия през 2009 година е бил 36,2 през месец февруари. Когато индикаторът е под 50, това значи, че икономическата интензивност се свива.

" Добре пристигнали в къщата на ужасите ", сподели Клаус Вистесен, основен икономист на Еврозоната от Pantheon Macroeconomics.

Индексът на индустриалната интензивност претърпя най-сериозните си спадове и в Япония и Англия. 

В Съединени американски щати той падна до 27,4 от 40,9 през март. Икономисти от Morgan Stanley плануват безработицата там да е 15% през април и да доближи 16,4% през май.

Южна Корея, която съумя бъро да овладее епидемията, претърпя най-голямото си стесняване на стопанската система от 2008 насам. Търговията там ще остане наранена, до момента в който не бъдат отпуснати ограниченията в останалите страни, с които страната има стопански и бизнес взаимоотношения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР